Agenda
Home Biografie Nieuws Discografie Fotoalbum Contact
Email: info@zangerraymond.nl

Ook Jannes, hij betreedt rond half tien het podium, doet weer goede zaken. Hij hoeft niet te vragen om ‘die handjes’, die komen wel. De gunfactor bij de artiest die nooit vergeten is dat het de zendpiraten waren die hem zijn eerste successen brachten, is enorm.


En Jannes weet dat stiekem zelf ook. Willie hint nog even naar een toegift, maar het zit er niet in. Het feest dendert door. En ja, Jannes mag dan een publieksfavoriet zijn, maar wie er op het podium staat, maakt eigenlijk verder niet zo veel uit. Als je maar een bekend deuntje brengt. Dat merkt Raymond Smit ook. Bijna begint hij met een valse start. Willie kondigt namelijk de ‘Koningin van het levenslied’aan: Marianne Weber.


Als hij erachter komt dat er een ander voor de podiumdeur staat te wachten, herstelt hij zich. Raymond mag dan wel niet bij de grote namen horen, maar een groot deel van het publiek kent de Zwollenaar wel. Want ook voor hem wordt er enorm gejuicht.


Raymond zingt een soort Jordaanversie van ‘Nergens goed voor’ van De Dijk. En die kent iedereen. ‘Willie, wat overkomt mij hier’, vraagt hij als hij van het podium loopt. “Ik heb net een nieuwe single uit”, vertelt Raymond wat later. “Angelina, heet die. Die wordt al leuk opgepikt door de zenders, maar op een festival als dit zing ik toch liever een nummer dat iedereen kent. Oh man wat een kick, ik zit nog onder de adrenaline. Ik was nog nooit op een MPF geweest. Ik wist alleen dat het groot was. Ik liep net de tent in en dacht alleen maar ‘zo…’”


Finale


Ook Ancora doet het goed. De drie oosterlingen, die in een vorig leven de podia onveilig maakten als de Piratentoppers, hebben een cd uitgebracht vol met bombastische shanty’s en Keltische folk.


De cd kwam binnen op 1 in de album top 100. En dat is te merken. Overal brullen mensen mee. “Dit was de tweede keer dat we als  Ancora op een MPF stonden”, vertelt Harm Wolters, één van de leden van Ancora, na afloop. “De eerste keer was in Middenbeemster. Toen was de cd net uit. Dat ging ook heel lekker, maar nu konden we echt merken dat heel veel mensen de liedjes ook kenden.


Ik let altijd op de mondjes van het publiek, dan zie je de beleving. Ik stond ervan te kijken hoeveel mensen onze liedjes meezongen. We zijn hier op ons nest. Hier begon het voor de Piratentoppers en wat Ancora betreft, was dit nu voor ons ook de echte MPF-start. De eerste met echte herkenning.”


Mega Priraten Festijn 16 November 2013